Защо да носим бижута от естествени камъни?

Защо да носим бижута от естествени камъни?
1 февруари 2021
Естествените камъни са инвестиция в здравето ти. Да имаш частица от Земята върху тялото си, създава трайна връзка с нея и усещане за спокойствие.
Бижутата от естествен камък съществуват от хилядолетия и употребите му са документирани в историята още от 4000 г. пр. Известно е, че камъни са използвани както за направа на бижута, така и за различни украси и орнаменти на мебели от Шумерската, Египетската и Древногръцката цивилизации. Също така, естествените камъни се споменават в свещените текстове на Библията, Корана и други религии.
В наши дни, ние продължаваме тези традиции с разработването на ефектни бижута, които допълват всеки моден стил.
              Последните тенденции в изработката на бижута са да се съчетават различни видове, чиито изящен вид и красота се допълват от ползите, които ни предоставят.

              Най-популярни бижута от полускъпоценни камъни

             В нашите ръчно изработени бижута под марката LilYMaX, използваме най – често ахат, авантюрин, розов кварц, многоцветни кверцове, перла, флуорит, аметист, хаулит, гранат, яспис, лунен камък, малахит и оникс. Тези камъни предлагат богато рознообразие от цветове и чудесно се съчетават както помежду си, така и с различни модерни и стилни елементи и талисмани.

              Причини да носите бижута от полускъпоценни камъни

Има много причини да купувате и носите бижута от естествени камъни. Те включват:

             1. Универсална употреба

Бижутата от естествени камъни могат да удовленворят всички нужди на своите притежатели, независимо от стила им. Можете да изберете полускъпоценни камъни за всякакви аксесоари като обеци, колиета, гривни и пръстени, независимо дали искате красив годежен пръстен или колие за официална вечеря. Ако стилът ви е спортно-елегантен, изборът на аксесоари с камъни е огромен.

            2. Вечна красота

Ако искате да постигнете модерен и стилен външен вид, никога няма да сбъркате с бижу от полускъпоценни камъни.  Тези бижута са подходящи за всяка възраст, тъй като притежават вечна красота, която не можете да намерите в изкуствените бижута. Например носенето на красиво колие от слънчев камък ви придава уникален външен вид всеки път, когато излезете от дома си никога няма да изглежда демоде.

            3. Елегантност

Ако се опитвате да постигнете елегантен външен вид, тогава бижутата от естествени камъни са това, което търсите. Например, когато носите колие от розов кварц, вие без усилия получавате желания елегантен вид.
Други полускъпоценни камъни, които придават елегантен щрих на вашия стил са ахат, перли, изумруд, турмалин, аквамарин, хаулит, рубини, гранат и тюркоаз.

             4. Уникални ползи за здравето

Една от причините естествените камъни да станат популярни в производството на бижута е ползите за здравето, които ни предоставят.
Тези камъни имат уникални природни предимства и носенето им ви позволява да се чувствате по – здрави физически и емоционалноЕто някои от тях:
Аметист: Има успокояващ ефект и намалява безпокойството. Той е идеален за хора, които страдат от промени в настроението, тъй като носи мир и щастие. Носенето на тази бижута има успокояващ ефект.
Аквамарин: В допълнение към ненадмината си красота, аквамарина помага за справяне с храносмилателни проблеми, проблеми с очите и зъбите. Освен това има положителна енергия, която носи щастие и вътрешно спокойствие на притежателя му.
Слънчев камък / авантюрин: Този красив камък също генерира положителна енергия и предпазва от лоши влияния. Освен това помага за облекчаване на артритни болки и укрепване на костите.
Жадеит: Според китайците това е камъкът на богатството и здравето. Той помага, като влияе положително върху емоционалния баланс и повишава смирението, вътрешния мир, издръжливостта и любовта.
Розов кварц: Кварцът насърчава позитивното мислене и действия. Има благоприятно въздействие при депресия, страх, безпокойство и връща емоционалния баланс. Използва се за стимулиране на имунната система. Отлично почиства кръвоносните съдове, улеснява функционирането на сърцето и стабилизира кръвното налягане.
Лунен камък бял, прозрачен или дъгов: Носенето на бижута с този естествен камък ви помага да постигнете баланс и да се насладите на вътрешен мир. Той облекчава тревожността, депресията, безсънието и насърчава креативността.
Цитрин: Повишава положителната енергия и насърчава емоционалното благополучие. Помага при храносмилателни заболявания, проблеми със съня, слухови затруднения, болка и възпаление.
Ахат: Бижутата от ахат дават по-добър физически и емоционален баланс. Освен това помагат при проблеми на храносмилателната система, кръвта, кожата и чревния тракт.
Тюркоаз: Влияе добре при страхови неврози, пази организма от болести и вредни влияния на околната среда. При нервни и психически разтройства. Известен е като камък на здравето, щастието и успеха.

                     5. Достъпна цена

           Скъпоценните камъни не са по джоба на всеки. Затова можете да изберете бижута от полускъпоценни камъни, които ще изглеждат също толкова атрактивно на много по – достъпна цена.
          Каквито и полускъпоценни камъни да изберете, няма да сбъркате, тъй като всеки тях има богата история и носи лечебната енергия на Земята!
          Ако сте решили да се сдобиете с бижута от естествени камъни, при нас ще намерите походящи модели за всеки вкус и стил на изключителна цена!

http://lilymax.eu/

15 февруари 2021
Знаете ли кои камъни са подходящи за Вашата зодия?

За да Ви улесним в избора на бижу, се опитахме да съберем на едно място кратка информация за зодиите и кои са подходящите камъни за тях. Добавили към съответните зодиакални знаци и техните дати.

прочети още
5 декември 2020
Засилете имунитета си с помощта на естествените камъни!

Новият коронавирус продължава да се разпространява и да заразява хора по целия свят. Освен препоръките за старателно миене на ръцете и избягването на контакти, е добре да се погрижим и за имунитета си. Има много начини да направим това като пием витамини, като се храним здравословно и т.н.

прочети още
1 ноември 2020
Какво трябва да знаем за ахата?

Всеки скъпоценен камък, който намерите днес, има богата история и е свързан с различни вярвания на хората доказали се във времето. Ахатът е един от най – разпространените полускъпоценни камъни както в България, така и по света. Повечето от ахата на пазара идват от Индия, Бразилия, САЩ и Мароко.

прочети още